donderdag 19 augustus 2010

Paradijs in Lygia


Woensdag 18 Augustus



Vannacht allemaal als een roos geslapen door de overvloed aan wijn en de golfslag naast je slaapkamerraam. Rob en Hans gaan een stukje rennen en halen gelijk vers brood. Na een duik is het tijd voor koffie en maken we plannen voor de volgende dagen. Vandaag blijven we nog een nachtje in Lygia. Morgen staat Lefkas en Nidri op ons programma. Jassas!!

Van Ammoudia naar Lygia


Dinsdag 17 Augustus



Gisterenavond nog actie op de camperplaats omdat een eigenwijze Duitser een groot kampvuur had gemaakt. Wij en andere camperaars vonden dit niet zo,n goed idee met deze droogte. De Duitser zag echter geen probleem en stookte zijn vuurtje nog eens lekker op. We zagen de vonken de bomen in gaan. Gelukkig had iemand gebeld en kwam de Griekse meneer agent even langs. Zo werd het vuur uiteindelijk toch gedoofd.De rest van de nacht bleef het onrustig door een Beachparty op het strand. Vanochtend na het onbijt en een ochtendduik zijn naar ons plekje in Lygia gereden. Hans heeft een dikke voet want die is met zwemmen vanochtend waarschijnlijk op een Griekse pieterman gestapt en had een pijnlijke teen. Na een kort EHBOgevalletje werd de pijn gelukkig en kon hij gewoon rijden. Leuk hoor, met 4 campers op een rij. Deze plek in Lygia, pal aan het rustige strand hadden we vorig jaar ontdekt en kreeg toen al hoge punten van ons. We liggen al snel in het helderblauwe water, genieten van de zon en lezen wat. De mannen verkennen de omgeving op de fiets en gaan al vroeg richting taverne voor een kannetje wijn, ouzo en gebakken sardines. Er is direct een tafel gereserveerd voor vanavond. Zo lopen we om 20.00 uur naar de taverne voor het diner. Met hand en voeten werk maken we duidelijk aan onze Griekse gastheer wat we allemaal lekker vinden. Zo staan even later allerlei heerlijkheden op tafel en genieten we van het uitzicht en het goede gezelschap.

Hoera, we zijn compleet


Maandag 16 Augustus



Na een ochtendduik in zee gaan Jaap en Rob vers brood halen bij het bakkertje in het dorp. Met zo,n uitzicht is het extra genieten van je ontbijtje. Om een uur of tien vertrekken we via de prachtige kustweg naar Ammoudia waar de anderen op ons wachten. Onderweg mooie groene heuvels en baaien met helderblauw water. Je zou overal wel een duik willen nemen. Iets voor Parga moeten we een nauw straatje in, door tegenliggers lijkt het of je zo de bakker binnen rijdt. Gelukkig hebben we goede chauffeurs en rijden we een uur later Ammoudia binnen. Deze plaats ligt aan de lagune van de rivier de Archeon en heeft een brede baai met zandstrand. Achter een soort duinrand is heel veel plaats voor campers. Hier vinden we Hans en Thea en Loes en Ernst. Gezellig, we zijn compleet!! Al snel zitten we met een drankje bij te kletsen en gaan we gezamenlijk te water voor een frisse duik.