zondag 2 september 2012

Ontbijt in Ermioni

Na een lange rit van wel 5 km staat onze camper op de boulevard van het havenplaatsje Ermioni. Vandaag niet voor een bezoek aan de plaatselijke bakker maar voor een ontbijt op het terras aan de haven. Wat is het leven toch goed!

Op de koffie bij Alex en Max....

We trekken vandaag weer een stukje zuidelijker. Via een rode maar ook smalle gele weggetjes komen we langs mooie baaien, slaperige dorpjes olijf en citroenplantages. Voor het havenplaatsje Portocheli komen we ook vlak langs het nieuwe vakantiehuisje van Alexander en Máxima. Fijn dat zij ook hun hart verpand hebben aan het mooie Griekenland. Helaas niemand thuis dus zetten we zelf maar een bakkie in de haven van Portocheli. Rob ziet in de haven een hele grote schildpad zwemmen..... Ik ben helaas niet op tijd voor een foto. Op een bankje drinken we onze koffie en eten onze nog warme boucatza en chocoladebroodje. Naast ons lopen vissersbootjes binnen die op de kade direct hun verse waar verkopen. We eindigen de rit van vandaag aan de baai van . We gaan eerst zwemmen en lunchen en maken de rest van de dag verder vol met een spannend boek en een hazenslaapje. We schuiven morgen weer een stukje op richting Poros en willen dan eind van de week weer terug zijn in Rizolmylos. Vandaar kunnen we makkelijk naar de boot in Patras die ons door de crisisperikelen een dag eerder terug zal brengen naar Ancona. Maar daar willen we nog even niet aan denken. Dus..........Jassas!!!

Salandi beach

Na een korte rit staan we met de campers op het brede strand van Salandi beach. Op twee andere campers na en wat Grieken die komen zwemmen hebben we dit paradijsje voor ons alleen. Eens had men grote plannen met deze mooie baai, maar helaas staan het hotel en de bijbehorende huisjes al jaren leeg en ziet het er niet naar uit dat er snel gezwommen zal worden in het riante zwembad of een balletje geslagen op de midgetgolfbaan. Zo staan we dus onder de bomen van de tuin met uitzicht op Paralia Astros aan de overzijde ( waar we gisteren nog stonden). Morgen blijven we hier nog lekker een dagje.