maandag 20 augustus 2012

Van Sagiada naar Plateria

Vandaag in Sagiada gebleven, de temperatuur loopt op tot 38 graden in de schaduw, dus we liggen veel in het water. De mannen gaan op de fiets een frappe drinken in het dorp en nemen vers brood mee. Om 17.00 uur pakken we ons boeltje in en rijden naar het ons bekende plaatsje Plateria om bij Olga te gaan eten. Aan de boulevard aan het strand is plaats genoeg voor onze campers.

Sagiana

Klop klop klop op de deur van onze kamer......Igoumenitsa...Igoumenitsa. Igoumenitsa?! Rob staat net onder de douche als blijkt dat ons schip naar Griekenland niet om 13.00 aan zal meren maar om ongeveer 7.30. Over 50 minuten dus........! In onze brief blijkt de aankomsttijd van de volgende haven Patras te staan. Dus afdrogen, alles in de tassen en naar de camper toe. We staan doordat het zo rustig is aan boord al om 8.00 uur op de kade van de havenstad Igoumenitsa. We nemen de weg naar links richting Sagiada. Onderweg stoppen we bij een bakkertje om brood te halen voor ons gemiste ontbijt. Sagiada is een klein vissersdorp, vlak bij de grens van Albanië, 26 km ten noorden van Igoumenitsa. Iets voorbij het plaatsje zijn meerdere mooie plekken om met je camper aan zee te staan. We slaan dus een pad in en staan nu op gras, met een geweldig uitzicht op Corfu. De stranddouche staat naast de camper en om een duik te nemen moet je drie meter lopen. Rob roept uit zee dat hij weer helemaal thuis is en nooit meer ergens anders naar toe wil. Ja, ik ben getrouwd met een levensgenieter die denkt dat hij Onassis is. : )

Aan boord van de Europa

Vanochtend naar Ancona gereden.Onderweg nog even een grote supermarkt in om even brood, limoncello en tiramisu in te slaan. Om 13.00 uur melden we ons met de tickets bij het havenkantoor van Minoanlines. Een half uur later staan we in de rij om de boot op te gaan. Het valt direct op dat er maar een handjevol campers in de rij staat. Ook aan boord is het niet druk. Deze heenweg naar Griekenland kunnen we niet zoals andere jaren in de camper slapen omdat deze boot geen camperdek heeft. Daarom krijgen we een hut toegewezen. Ook wel lekker een keertje. Om 15.30 verlaten we de haven van Ancona en kiezen het ruime sop. Griekenland we komen eraan!!

Adriatico

Vanochtend op ons gemakje naar het middeleeuwse dorp Portico di Romagna. We wandelen door de smalle soms steile straatjes en maken foto,s van de oude boogbrug. We doen boodschappen bij de bakker en slager van het dorp. Je hebt dan gelijk alle winkels ook gehad in dit piep dorpje. We hebben gelezen dat de verse worst bij de slager erg bijzonder moet zijn, dus die willen we graag proeven. Als we bestellen laat de slager een knoflookbol zien om ons er in het Italiaans op te wijzen dat er veel knoflook in zit. Hij is erg in zijn nopjes als we toch bestellen. Als we die middag aan de kust aankomen bakken we de worst voor op brood en we hebben we direct spijt dat we niet meer hebben gekocht. Last van muggen zullen we niet hebben vanavond...........die blijven wel weg door de knoflooklucht. : ) De camperplaatsen zijn hier overvol maar we gelukkig vinden we een plek op een veld naast een restaurant. Daar gaan we na een middag strand heerlijk pizza eten. ( pizza Margarita, Daan!!) Morgen nog een stranddagje in Fano en dan vrijdag het laatste stukje naar Ancona waar de boot naar Griekenland op ons wacht.

Bella Italie

Vanochtend de wekker om 7 uur want we willen voor de drukte door de Gotthardtunnel. Zelf ben ik niet zo'n fan van al die tunnels maar gelukkig komt er ook een eind aan deze tunnel van bijna 20 km. Bij Chiasso passeren we de grens en rijden we Italië binnen. Via de tol verder naar Milaan, normaal dan de hoek om richting Venetië. Dit jaar is onze geplande overtocht vanwege de crisis gecanceld en varen we niet vanaf Venetië maar vanaf Ancona. Dus vanaf Milaan de tol richting Ancona. S'middags verlaten we even voorbij Bologna de tol en komen uit in het plaatsje Rocca San Casciano. Zo staan we daar nu op de camperplaats aan een watertje aan de rand van het dorp.

Op weg door Zwitserland en Italië

Vanochtend even vers brood gehaald voor de lunch en op weg naar Zwitserland. In Basel zijn we vlot de grens over en ongeveer 70 km voor de gotthardtunnel stoppen we in het plaatsje Buochs aan het vier woudenstedenmeer. Rob ziet een mooie parkeerplek aan het water. De dames zorgen voor de lunch en de broeders de Ruiter liggen al snel in het water. S'middags lopen we met onze stoeltjes naar het verderop gelegen recreatiepark waar we genieten van het schitterende uitzicht en het verkoelende water. Als we die avond net in ons bedje liggen horen we een onweersbui overtrekken. Altijd gezellig als je de druppels op het dak hoort en je lekker in je bed ligt. Wat zullen we lekker slapen!!