zondag 15 augustus 2010

Eindelijk in Griekenland


Het is 7.30 als we wakker worden van onbekende geluiden. O,ja we slapen aan boord van de Olympia Palace. Wat een luxe als je zacht schommelend vanuit je bedje naar zee kan kijken. De zee is een stuk kalmer dan gisteren bij vertrek uit Venetië. De rest van de dag varen we over een gladde en diepblauwe zee. De stoelen staan voor de grote open ramen naast de camper, waar we in alle rust van ons ontbijtje genieten. We proberen nog eens op het internet te komen . Helaas kunnen we onze verhalen en foto’s niet op de blog plaatsen omdat er een satelliet storing aan boord is. S”middags kunnen we met onze mobiel wel een bericht naar huis en naar de andere Griekenland gangers sturen. Om 14.30 (Griekse tijd) komt het eerste land in zicht. De kale rotsen van Albanië trekken aan ons voorbij. Om 19.20 rijden we al de kade op van Igoumenitsa!! We hadden zeker wind mee. Een half uurtje later staan we met de twee campers op de boulevard van Plateria. We halen de fietsen van de camper en gaan lekker eten bij de taverne van Olga. Hier kan je heerlijk eten! En wat een mazzel, naast de taverne zit een internetcafe. Na het eten even terug om het usb sticky op te halen zodat we eindelijk onze blog bij kunnen werken. Dag allemaal......... Morgen rijden we, na een duik in zee naar Ammoudia waar Loes, Ernst, Hans en Thea op ons wachten......

en we gaan nog niet naar huis....nog lange niet, nog lange niet!!!  

Vertrek uit Venetie


Nog voor het ontbijt heeft Rob zijn trainingsrondje door Treviso gelopen. Na een broodje en een Nederlandse krentenbol is het tijd om de camper overtocht klaar te maken. Dus zo gaan we om 11.00 uur klaar voor de reis richting haven van Venetië. Een klein uurtje later rijden we over de dam naar het terrein van Minoan Lines, waar de Olympia Palace al klaar ligt aan de kade. De dames gaan inchecken en de mannen letten op de campers die al in de rij staan. Omdat we bij reservering (maanden geleden) dachten naar Patras te varen moeten we de tickets laten veranderen in Igoumenitsa. Geen enkel probleem, je krijgt binnen 3 minuten een andere kaart voor op je dashboard. Zo komen we morgenavond aan bij de haven die het dichts bij de Hans en Thea en Loes en Ernst ligt. Het inschepen gaat heel vlot. Om 14.15 staan we allebei keurig aan boord en hebben een superplek aan het raam. Om 16.50 staat alles aan boord en komt de sleepboot aan. We kunnen vertrekken………..! Helaas is het gaan regenen. Toch genieten we weer enorm van het mooie Venetië dat aan ons voorbij trekt, voordat we open zee bereiken. Vanavond eten we in het restaurant en slapen we vast heerlijk in ons eigen bedje.

Aangekomen in Trevisio

Vandaag om 9.30 beginnen we aan het laatste stukje naar Treviso, waar we op de camperplek willen gaan staan. De haven van Venetie is dan maar een klein stukje rijden zaterdag. Via de tol rijden we langs het Gardameer. Bij Vicenco verlaten we deze weg en rijden het laatste stuk binnendoor. Hadden we vorig jaar hier een hittegolf en liep het water van je rug, vandaag komt het met bakken uit de hemel. Om 13.20 bereiken we de camperplaats en wordt het gelukkig uiteindelijk droog en blauw. De mannen halen Limoncello (we hadden nog niet genoeg drank aan boord?). Na het eten wordt het Italiaanse ijs getest. We wisselen foto’s uit via de msn naar en vanuit Griekenland. Ernst heeft serieus beet gehad en men maakt ons lekker met een foto van een koekenpan vol vis. Men is verder getrokken naar Ammoudia en hebben daar een mooie plek aan het strand. We kunnen bijna niet wachten om de boot op te gaan. Morgen de laatste etappe naar Griekenland.

Via de Zwitserse regen naar Bella Italia

Vanochtend om 9.00 uur Charmes verlaten. Via Basel rijden we de in de stromende regen naar de Gotthardpas. We besluiten dit jaar niet de pas over te gaan omdat alles in de (regen) wolken zit en rijden door tot de tunnel. Na een korte file rijden we de 17 km lange tunnel door. Ik ben altijd weer blij als ik weer daglicht zie aan het einde. De vakantiegangers aan de andere kant van de tunnel blijken wel een paar uur in de file te moeten staan. Op een parkeerplaats iets voorbij het lago Maggiore drinken we wat en gaan dan verder op zoek naar een camperplek vlakbij Lugano. De tom tom brengt ons er naar toe maar het blijkt niets te zijn. We besluiten Italie in te rijden (grens 35 km verderop). Zo belanden we om 19.30 op de Camperplaats van Stezzano, een klein stadje onder Bergamo. In Griekenland blijken de twee andere stellen naar Gliki te zijn gereden. Door dit plaatsje stroomt de rivier de Archeron, die volgens de oudheid naar de onderwereld leidt. Een plaats met veel natuurschoon en heel koud water. We zijn benieuwd of er gezwommen is. Als we naar bed gaan begint het flink te onweren, maar het kijken vanuit je warme camperbedje naar de bliksem is geen straf.

Charmes


Vanochtend werden we gewekt door de havenmeester die zijn stageld kwam halen. We ontbijten op ons gemak en maken kennis met onze buren. Toeval bestaat niet maar de buurman heeft zijn jeugd ook doorgebracht in het Belgisch park. De buurvrouw weet veel van wielrennen en blijkt een oude vlam te zijn van Gerben Karsten. Het is erg gezellig op het Nederlandse rijtje van boten en campers. In het zonnetje aan het water gaan de (sterke) verhalen over en weer. Om ongeveer 16.00 komen ook Jaap en Inske met de Japio aanrijden. Gezellig, we zijn compleet. Onder het genot van een wijntje kletsen we bij en maken we een planning voor de reis naar Venetie. We maken en versturen een foto voor de 4 griekenland gangers en krijgen bericht terug dat zij doorgereisd zijn naar Karavostasia .

We zijn weg....

Hebben we alles…..? Genoeg boeken, de koelkast vol, zelfgebakken cake, een kist vol wijn (excuus : we zijn met veel), schildersspullen, zonnebril enz. enz.
Gisterenavond om 19.00 uur vertrokken uit Zoetermeer. Alles ging heel vlot zodat we om 21.00 al Brussel in zicht hadden. In Luxemburg natuurlijk de tank gevuld met goedkope diesel. We zijn wel Hollanders, he! Het weer onderweg is niet echt Grieks te noemen, het regent de hele weg naar Charmes waar we om 1.30 aankomen op de camperplek. We zoeken een plekje en kruipen in ons bedje. Hiep hoi, we zijn op vakantie…..!!