zondag 28 augustus 2011

Naar Lefkas strand van de kite surfers




Zaterdag /zondag
Via Preveza naar lefkas strand van de kitesurfers
Zaterdagochtend rijden we via de tunnel bij Preveza naar het eiland Lefkas. Bij het vliegveld zien we een transavia toestel opstijgen en moeten natuurlijk even naar Cheryl zwaaien Haha J. Net over de brug slaan we dit keer rechtsaf en komen zo op het lange kitesurfersstrand nabij Lefkada. We rijden een soort duingebied in en staan nu op weer een prachtige plek aan het strand. Griekenland is echt het land van de goden. Aan deze kant van de kust wordt volop gekite-surft.  Een gaaf gezicht om de sportievelingen zo hard over het water te zien glijden. S middags fietsen Rob en Ernst nog even naar Lefkada voor een fietsnippel en een ijsje. Na het borreluurtje koken we voor de eerste keer zelf (tja, het is vakantie) . Zondagochtend rijden we met z,n vieren naar Lefkada om dit bericht online te kunnen zetten. Zo zitten we nu op het terras (met WIFI) aan de frappe en verse jus de orange. Ik werk de blog bij en de mannen overleggen wat voor ijsje ze nog zullen nemen. Jullie lezen hiernatuurlijk wel  dat we het  ontzettend naar ons zin hebben. We genieten van het goede Grieke leven dus rest ons iedereen te groeten ......JASSAS

Van Sivota naar Lygia


Woensdag 24 Aug
Mijn plekje
Vanochtend afscheid genomen van onze Limburgse buren en naar Sivota gereden. Aan het haventje een frappe gedronken en brood gehaald bij de bakker. Omdat Loes wat last had van een oog even een bezoek gebracht aan de eerste hulp post in het dorp. De dokter schreef druppeltjes voor en liep persoonlijk mee naar de apotheek, een paar straten verderop, om de nodige medicijnen op te halen. Wat een service! Hierna reden we verder naar een van onze favoriete plekjes in Griekenland, Lygia. De eigenaar (eenoog) van de enige taverne kwam de mannen hartelijk begroeten toen de heren die middag zijn terras onder de druivenranken opzochten voor een kannetje (of twee) Kokino Grassi –rode wijn. Al snel stonden ook de gebakken visjes op tafel die de heren met smaak verorberden. Ook donderdag en vrijdag  zijn we in Lygia gebleven. S,avonds eten we bij onze eenogige vriend en kijken we naar de mooie zonsondergang.

Twee dagen Plateria


Maandag/dinsdag 22 en 23 aug

Plateria

Maandag en dinsdag komen we op ons gemakje bij van de reis. Het is stralend weer en we hebben een prachtige plek onder de bomen aan het strand. De mannen maken een fietsritje in de omgeving van Plateria en de eerste boeken van de dames zijn al uit. Heerlijke relaxdagen aan en vooral ook in het water. S, avonds eten we in het dorp en verbazen ons steeds weer van de lage prijzen. Vandaag moesten we 24 euro afrekenen en dat voor 4 man met drankjes. Door een zacht briesje en het geklots van de golven vallen onze ogen al snel toe.