vrijdag 10 september 2010

Ergens op de Adriatische zee.....

10 September



Vanochtend vroeg kwamen we aan in de haven van Corfu. Er gaan maar een paar auto,s op en af en we kunnen door naar Igoumenitsa. Ook daar varen we binnen een uur al weer weg. We staan op ons gemakje op en zien uit het raam het laatste Griekse land aan de horizon verdwijnen. Na het onbijt drinken we boven in het restaurantgedeelte een lekker capuccino en probeer ik op de wifi aansluiting te komen. Helaas zonder succes. We lunchen bij de campers. S, middags nog een poging gedaan met het resultaat deze laatste verslagen. Vanavond nog een nachtje aan boord en dan komen we morgenvroeg aan in Venetie. Daarna is het kilometers vreten want we willen zondagavond thuis zijn. Iedereen bedankt voor het lezen van het verslag en de leuke reactie,s. Tot ziens allemaal!!!

Afscheid van Griekenland

9 September



Vandaag onze laatste duiken in zee. Wat zullen we dat gaan missen. Eind van de middag rijden we naar de haven van Patras. Vlakbij de haven staan de eerste groepen Albanezen die naar Italie proberen te vluchten. Bij de stoplichten zien we hoe ze proberen de deuren van de vrachtwagens te openen. Als het lukt zitten er zo een paar binnen. Gelukkig kunnen we zonder verstekelingen het haventerrein op rijden. Je moet toch wanhopig zijn als je hier misschien wel weken/ maanden rond moet hangen hopend op een beter leven aan de overkant. Om 19.00 uur staan we in de rij voor de boot en eten een salade. We zien terwijl we kijken hoe de vrachtwagens worden gecontroleerd. De Olympia palace komt om 20.00 aan. Eerst alles van boord, wagentjes met nieuwe personeel en verse voorraden rijden af en aan. Ook wij krijgen controle. We openen de deur voor de militair die in alle kasten,wc ruimte en banken schijnt met zijn zaklantaarn. Geen Albanees te vinden dus everything okay en we mogen de boot oprijden. Ook Loes en Ernst rijden vlak na ons het camperdek op. We hebben een goede plek en kunnen zelfs een zitje voor 4 personen maken. Net voor middernacht gaan de trossen los en varen we de haven uit. De wijn kan weer open en met een toost op een geweldige vakantie nemen we afscheid van de steeds kleinere lichtjes van Patras. Welterusten….

Nog even genieten....

8 September



Je wilt er niet aan denken maar morgen is het echt onze laatste dag op Griekse bodem. We genieten dus maar dubbel van alles. Jaap en Inske zijn gisteren weer veilig in Oss aangekomen. Van Hans en Thea horen we dat het fris is in Nederland en dat de pantoffels s,avonds aan gaan. Kan je je hier toch niets bij voorstellen. S,ochtend zwembroek aan, duik in zee en om 9.30 uur al 30 graden. De vakantie is nog niet voorbij en we maken al plannen voor het volgende jaar.

Terug naar Ryzomilos

7 September


Gisterenavond op de kaart gekeken waar we onze laatste dagen in Griekenland door willen brengen. We besluiten deze kust achter ons te laten en door te rijden naar Patras en onze vertrouwde stek bij Ryzomilos op te zoeken. Bij Patras rijden we over een mooie rondweg met tunnels. Die hadden we nog niet gezien in Griekenland. We zien ook de afslag naar de haven maar die moeten we gelukkig donderdagavond pas in te slaan. Iets voorbij Patras doen we nog wat boodschappen en halen vers brood. Als we het strand van Ryzomilos op rijden voelt het alsof we weer thuis zijn. Het is er nog rustiger dan een paar weken geleden toen we hier nog met 4 campers aankwamen. Als we gaan zwemmen zien we tot onze schrik een paar kwallen in zee. De Grieken trekken zich hier echter niets van aan en zwemmen er rustig tussen door. Ze gooien ze zelfs gewoon met de hand het strand op. We laten ons dus niet kennen en gaan ook zwemmen. Een paar uur later is er geen kwal meer te zien (zwemt toch prettiger). De mannen gaan die middag de richting van de plaats Egio verkennen. Ze rijden op de fiets natuurlijk over de meest onbegaanbare weggetjes en vinden nog twee hele mooie plekken waar je met de camper aan zee kan staan. Na een duik in de haven en een koud drankje op het terras rijden ze weer terug om verslag te doen aan ons, lezende vrouwen. S, avonds eten we in een van de 3 tavernes die nog maar weinig klandizie hebben. We krijgen we zo,n enorme portie eten dat niemand zijn bord leeg krijgt. Na het eten drinken de mannen nog een Mythos biertje en kijken ze met de Grieken naar de voetbalwedstrijd Kroatie -Griekenland. De dames vallen in slaap met hun boek.