vrijdag 20 augustus 2010

Paleros

Vrijdag 20 Augustus


Vanochtend brood gehaald bij ons bakkertje in de hoofdstraat van Nidri. Ook een boukatza (grieks puddingbroodje) voor vanmiddag. Via de pontonbrug verlaten we Lefkada weer en rijden via Vonitsa naar Paleros. Hier staan we al vroeg op de camperplek. Jaap komt nog even vast te zitten in het mulle zand maar de rest van de mannen duwen hem er gelukkig snel weer uit. Het is 36 graden in de schaduw dus het is de hele dag plonsen, drogen en weer snel te water. Net gekookt en gegeten op ons terras aan zee, afwassen en met z,n allen aan de koffie.
Morgenochtend rijden we om een uur of 9 richting brug bij Patras om onze tocht door de pelopponesos te beginnen.

Nidri

Op verzoek van Cheryl.........Ja, hij was er nog..  
Donderdag 19 Augustus

Vanochtend eerst allemaal water getankt bij onze taverne. Daarna op weg naar Lefkada. Na een uurtje stoppen we even bij de Griekse Lidlle om de voorraad bij te vullen. Met karren vol water, feta en ouzo vertrekken we naar Nidri. Onderweg zien we al heel veel blusvliegtuigen en helicopters. Zoals elke zomer zijn er weer bosbranden in Griekenland. De temperatuur is hoog, 37 graden en alles is gortdroog. Bij Nidri is onze oude plek veranderd dus staan we nu iets verderop aan de haven (naast de boulevard). S'middags is het bloedheet, Ernst en Inske gaan vissen en Jaap doet een schoonheidsslaapje. De rest gaat naar het strand om af te koelen in zee. De hele middag blijven de vliegtuigen en helicopters bluswater ophalen voor ons op zee. Een spectaculair gezicht natuurlijk zo dichtbij, maar je ziet maar hoe gevaarlijk vuur kan zijn in deze regio. Die avond fietsen we met z,n allen naar het dorp om te eten en te shoppen in de gezellige winkelstraat. We eten bij Oka Kala waar de eigenaar je verwent met lekker eten en tevens vermaakt met allerlei circuscapriolen. Na het shoppen eten we nog een ijsje bij Cheryl, s favorieten barman ( bezoek vorig jaar). De frappe en bananensplits gaan er goed in. Om 24.00 ligt iedereen in zijn bedje. Kalispera..... Morgen richting Paleros.

 Smsje gehad van mijn collega . Lieve Daantje, de vakantie zit er voor jou weer op! Zorg je goed voor onze peuters. Groeten aan de andere TB3 collega's. Knuffels voor de lollifantjes.