woensdag 25 augustus 2010

Sprookjesachtig Poros

Goed gedaan, Soeppie
Dinsdag 24 Augustus


Hoera, net een telefoontje van onze Cheryl gehad met het goede nieuws dat ze geslaagd is voor haar rijbewijs. Goed gedaan,Soeppie!! Jammer dat we haar nu niet even kunnen knuffelen.

Wij zijn vanochtend om 10.00 uur aangekomen in Galatas. Na een kort ritje vanaf het strand van Metamorfosi even een stop voor diesel en water. Ook de lidel kunne we niet zomaar voorbij rijden. Je hebt eigenlijk niets nodig maar komt toch weer met een gevulde kar naar buiten. In Galatas hebben we een mooie plek aan het verlengde van de boulevard. We hebben zo een prachtig uitzicht op het eiland Poros dat vlakbij aan de overkant ligt. Een plaatje uit een ansichtkaart met al die kleine huisjes tegen de heuvel. Vanaf de kade van Galatas kan je met kleine bootjes voor 0,80 naar de overkant. We genieten van het uitzicht, lunchen, zonnen, lezen en vissen. Ik zoek mijn schildersspullen en ga het uitzicht alvast op linnen schetsen. In de namiddag laten we ons met een van de bootjes overzetten. We maken een wandeling langs de kade en lopen door de wirwar van kleine straatjes en trapjes tussen de huizen op de helling. Aan de overkant zien we onze campers op de kade staan. Op een van de vele terrasjes drinken we een frappe met ijs. Ook de winkeltjes worden bezocht. De zon gaat onder als we op een van de terrassen neerstrijken voor het diner. We blijven ons verbazen over de meer dan schappelijke prijzen. Voorgerechten, wijn, bier, limonade, 8 hoofdgerechten en watermeloen van het huis was vanavond met tip 90,00 euro. Voor de boodschappen ben je meer kwijt. Een goed excuus dus om vaak uit eten te gaan. Als we terug varen naar de campers baad het eiland in een zee van kleine lichtjes. We hebben een sprookjesachtig uitzicht als we afsluiten met een ouzo en laatste limocello uit Italie. Welterusten….
Campers gezien vanaf Poros

3 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    Met belangstelling lezen we jullie verslag en volgen jullie dan via google Earth.Zo te zien zijn jullie al'In de Wolken'.
    Veel plezier nog en tzt een behouden thuis komst.
    Fendt Senior

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn jullie allemaal vies bruin ielw ;)Kan dinsdag mn rijbewijs ophalen! Pap ik weet waar je sleutels liggen :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sorry voor de late reactie, zijn zelf ook veel op sjouw geweest.
    het hoogtepunt was toch wel dat Cheryl stralend voor de deur stond en haar rijbewijs had gehaald.
    ik hoop dat Poros goed geschilderd is.
    wat een leuke foto van jullie allemaal breed lachend op de boot op het strand.
    gisteren met de mutsenclub in het wapen van den Haag gegeten, iedereen vond het er geweldig.
    helaas konden we niet net als jullie buiten zitten.
    dus geniet maar lekker van zon en blauwe lucht.
    oma.

    BeantwoordenVerwijderen