dinsdag 6 september 2011

Rit langs steile bergen richting Karavomylos

Vanochtend vroeg op want we willen op onze rit naar boven zo min mogelijk tegenliggers tegenkomen.Een goed idee want na een steile rit naar boven kijken we even later weer van grote hoogte naar Assos in de diepte.We vervolgen onze weg en stoppen even voor koffie bij het uitzichtpunt van Mirtos beach. Een breed strand verscholen tussen groen en het lichtblauwe water. Mooi maar wij vinden Porto Katsiki op Lefkas nog spectaculairder. We steken een stuk dal door om aan de andere kant van Kefallonia te komen. In het eerste havenplaatje Aghos Evfimia stoppen we bij het haventje voor een bezoek aan de bakker. Naast brood hebben ze hier in Griekenland ook allerlei lekkere broodjes en koek. Natuurlijk kunnen we het niet laten en kopen we ook supergrote koffiebroodjes. We nemen de kustwegr en vinden in Karavomylos een plek naast een taverne. Het water is hier wel kouder dan we gewend zijn. We moeten zowaar even door. En dat terwijl we toch altijd  zwemmen in temperatuur badwater.Uit de gids van Kefallonia lezen we dat dit komt door een bijzonder natuurverschijnsel. Zo,n 15 km verderop aan de andere kust verdwijnt zeewater inde  gaten van kalksteen. Daarna loopt het water onder het eiland naar de andere kant om zich te vermengen met koud zoet water. In het stukje waar wij nu staan komt het zoete water weer borrelend boven aan de kust. Hierdoor is de bovenlaag kouder en minder zout .
Na de lunch halen we de fietsen van de campers en fieten we naar de grot van Mellisani. Het blijkt vlakbij te zijn. We lopen op het terrein eerst een lang dalend pad af en komen zo bij dit ondergrondse meer. Doordat het dak van de grot in het verleden is ingestort schijnt de zon nu in het gat en zie je allerlei tinten blauw in het heldere water. We worden door een aardige gids met een bootje rondgevaren en krijgen uitleg over deze grot der Nympfen. S, middags relaxen we wat en eten in de taverne naast ons. Alleen voor de ambiance zou je hier gaan zitten Het ligt aan zee en een klein meertje. Het water van het meer wordt met een houten waterrad naar zee gevoerd. De grote bomen waar je onder eet zijn versierd met de koppen van zwaarvissen.   

2 opmerkingen:

  1. Het zijn weer schitterende foto's!
    Jullie hebben het niet slecht.
    Wij hebben de eerste herfststorm al gehad.
    Genieten jullie maar van het lekkere weer, de mooie uitzichten,het blauwe,lauwe water en de eettentjes en niet te vergeten .....de wijn!
    we blijven de verhalen volgen.

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dankzij de griekse slobberwijn hadden jullie veel te vertellen. heerlijk om dat mee te kunnen beleven, ook door de mooie foto's
    Careltje is gisteren op de fiets gaan werken en kwam als een verzopen kat weer thuis.
    wij zouden nu eigenlijk in Vlissingen logeren met Jan en Tineke Zomer, maar door het snertweer is dat afgeblazen.
    Cheryl is zowaar een dagje thuis, en de Huiskamer ziet er keurig uit !!!
    geniet nog maar van de laatste weken, jullie zijn alle vier bevoorrecht hoor.
    oma.

    BeantwoordenVerwijderen